MojWindows

Filmová adaptácia pre mnohých hráčov legendárnej hernej série Gears of War je po rokoch konečne v prípravách pod taktovkou filmového štúdia Universal Pictures. Hoci nie sú známe podrobnosti, pred pár dňami sme sa dozvedeli, že štúdio si konečne našlo scenáristu, ktorý bude na projekte pracovať.

Na túto pozíciu bol angažovaný Shane Salerno. Ten má za sebou scenár nie len k akčnej hre Ghost Recon: Wildlands, ale aj ku filmom Armageddon, či Alien vs. Predator. Salerno navyše pracuje na scenároch pre všetky štyri pripravované pokračovania filmu Avatar.

Práce na filme z prostredia Gears of War boli oznámené ešte v októbri minulého roka. Rod Fergusson stojaci v pozadí kompletnej hernej série Gears of War vtedy prehlásil, že ide o ďalší logický krok. Za produkciu filmu zodpovedá Dylan Clark, ktorý pracuje na tvorbe nového filmu Batman a zapojil sa aj do tvorby novej trilógie Planéta opíc. Režisérska stolička nateraz zostáva voľná a obsadená bude až v momente, kedy bude hotový aspoň hrubý nástrel scenára.

Podľa známych informácií, film Gears of War nebude postavený na príbehu žiadnej hry zo série, namiesto toho pôjde o unikátny príbeh zasadený do rovnakého univerza. Nejde pritom o prvý pokus sfilmovať akčnú sériu. Ešte v roku 2009 bola plánovaná trilógia pod taktovkou režiséra Lena Wisemana, no nakoniec bol celý projekt zrušený. Snáď sa nový projekt vyhne podobnému osudu.

gears-of-war-4

Náš tip
Gears of War 4 – nasledovník série v skvelej forme | Recenzia

Zdroj: VG24/7

05.05.2017

+