MojWindows

Dell EMC reaguje na narastajúce požiadavky zákazníkov v oblasti hybridného cloudu a na základe toho sprístupňuje integrovaný systém Dell EMC Cloud pre platformu Microsoft Azure Stack. Vďaka tomu môžu podniky využívať služby Azure aj vo vlastnom dátovom centre.

Dell EMC Cloud je postavený na serveroch Dell EMC PowerEdge a sieťových zariadeniach Dell EMC Networking. Ide o takzvané riešenie „na kľúč“, kedy je reálne zavedenie do prevádzky otázkou len niekoľkých týždňov.

Náš tip
Na návšteve dátového centra spoločnosti LightStorm | Video

Riešenie bude pri nasadzovaní a správe IT infraštruktúry obzvlášť prínosné pre podniky, ktoré plánujú štandardizovať využívanie cloudu na platforme Microsoft Azure. Podniky dokážu s využitím Dell EMC Cloud pre Azure Stack vyvíjať a nasadzovať nové aplikácie rýchlo a bezpečne bez ohľadu na to, či budú umiestnené v privátnom alebo vo verejnom cloude Microsoftu.

„Integrácia so špičkovými zálohovacími a kryptovacími technológiami zabezpečí vysokú úroveň ochrany dát v obidvoch typoch cloudov. Navyše, naši konzultanti môžu sprevádzať zákazníka v každom kroku jeho cesty do hybridného cloudu – od strategického plánovania, cez implementáciu až po prevádzku a podporu,“ hovorí Peter Cutts, senior viceprezident, Hybrid Cloud Platforms, Dell EMC.

Hybridný cloud je dnes vo firemnom svete mimoriadne aktuálna téma. Dokazuje to prieskum agentúry IDC Cloudview medzi tisíckou stredne veľkých a veľkých podnikov. Takmer 80 % spoločností, ktoré majú viac ako tisíc zamestnancov, už majú stratégiu pre hybridný cloud.

Viac ako polovica z nich dnes využíva súčasne verejný aj privátny cloud a ďalších 29,2 % plánujú s využívaním začať budúci rok. Pre technologické spoločnosti tak ide o zaujímavú oblasť, ktorá každoročne generujú nemalé zisky no zároveň vyžaduje aj nemalé investície.

Náš tip
Dalibor Kačmář zo spoločnosti Microsoft: Umelá inteligencia posúva možnosti cloudu | Rozhovor

Zdroj: TS

09.05.2017

+