MojWindows

Digitálna asistentka Cortana bola jedným z veľkých lákadiel operačného systému Windows 10. Bohužiaľ je oficiálne dostupná len vo vybraných jazykoch a regiónoch, kam Slovensko nepatrí. Napriek tomu sa aj u nás nájdu používatelia, ktorí si ju aktivujú prepnutím regiónu a následne využívajú niektoré jej možnosti. Napríklad pomocou rozhrania v ponuke Štart vyhľadávajú na internete rôzne informácie.

Tento proces je síce pohodlný, no stále pôsobí nešikovne, keďže pre väčšinu podrobných výsledkov je v konečnom dôsledku aj tak potrebné otvoriť webový prehliadač. Z tohto pohľadu je tak často lepšie otvoriť rovno prehliadač a potrebné informácie vyhľadávať priamo tam. No podľa informácií od členov programu Windows Insider je tomuto nedostatku Microsoft na stope.

cortana-4

Vyriešiť to chce pomerne jednoduchou úpravou rozhrania ponuky Štart, kedy by pri vyhľadávaní informácií na internete došlo k zobrazeniu dodatočného bočného panela, do ktorého by sa v prípade potreby otvorili podrobné informácie z prehliadača Microsoft Edge. Všetko by to pritom prebiehalo úplne prirodzene, priamo v  ponuke Štart.

Používateľ si tak môže prezerať detailnejšie informácie o počasí, kurzoch, pesničkách a podobne, bez toho aby sa mu musel naplno otvoriť webový prehliadač. Zo zverejnených snímok to navyše vyzerá tak, že v rozšírenom rozhraní budú dostupné aj ďalšie možnosti vyhľadávača Bing, ktoré umožnia vyhľadávanie špecifikovať na videá, obrázky, mapy, či správy.

cortana-2

Nové rozhranie momentálne prechádza testovaním u vybranej skupiny ľudí zapojených do programu Windows Insider. Informácie o tom, kedy bude novinka dostupná pre bežných používateľov nie sú známe.

Zdroj: Neowin

29.05.2017

+