MojWindows

Pre členov programu Windows Insider je vo všetkých okruhoch (Fast/Slow/Release Preview) dostupná nová verzia aplikácie Obchod. Tá so sebou prináša viacero menších, no príjemných grafických vylepšení.

Asi najväčším z nich, ktoré je badateľné na prvý pohľad, je nový zoštíhlený ukazateľ stavu sťahovania, takzvaný „progress bar“. Po novom okrem veľkosti aplikácie ukazuje aj aktuálnu rýchlosť sťahovania, čo je rozhodne vítaný údaj.

Obchod vylepsenia

V aplikácii bolo taktiež presunuté tlačidlo „Zdieľať“. Po novom je umiestnené na dosah, hneď vedľa tlačidla pre stiahnutie aplikácie. Predtým sa nachádzalo až pod popisom podporovaných platforiem.

Vylepšeniami mala prejsť aj celková rýchlosť aplikácie, vyhľadávanie, zobrazovanie upozornení, ako aj algoritmus pre obnovenie prerušeného sťahovania, či kontextová ponuka.

Po úspešnej inštalácii aplikácie si ju po novom môžete okrem spustenia, pomocou jediného kliknutia aj pripnúť na hlavnú obrazovku alebo do ponuky Štart.

share-pin

Doplnené: Jednou z noviniek, ktorá doteraz unikla pozornosti, a pritom ide o poriadne zaujímavú vec, je inštalovanie kompatibilných aplikácií z počítača priamo na konzolu Xbox One.

V prípade, že aplikácia je dostupná aj pre Xbox One a používateľ má túto konzolu prepojenú s rovnakým Microsoft účtom, zobrazí sa mu tlačidlo „Install on Xbox One“. 

windows-store-install-on-xbox-one

Aplikácia Obchod by sa mala v novej verzii 11703.1000.156.0 dostať k bežným používateľom už v najbližších týždňoch.

Zdroj: WindowCentral

05.04.2017

+