MojWindows

Pre používateľov smartfónov, ktorí radi fotografujú a neboja sa experimentovať sú dostupné rôzne viac, či menej známe aplikácie. Jednou z tých, ktorá má už dlhšiu históriu na smartfónoch so systémom Windows je 1Shot Camera. Tá sa pred pár dňami dočkala novej verzie postavenej na platforme UWP.

Obsahuje jednak základné veci pre jednoduché a rýchle fotografovanie, no nechýbajú ani pokročilejšie možnosti ako nastavovanie ISO, rýchlosti uzávierky, expozície alebo vyvažovania bielej. Zachytené fotografie je možné ukladať jednak do pamäte smartfónu, ale aj do služby OneDrive. Jedným zo zaujímavých aspektov aplikácie je možnosť vypnúť používanie „natívneho digitálneho zoomu“ a namiesto toho používať metódu výrezov 1:1, ktorá prináša zaujímavé výsledky výmenou za znížené rozlíšenie.

Aplikácia 1Shot Camera síce dostala novú UWP verziu pre Windows 10, no naďalej zostáva dostupná aj pre systém Windows Phone 8.1. V aktuálnej UWP verzii 2.0.5 ale obsahuje viacero chýb.

Na niektorých smartfónoch napríklad dochádza k jej „pádom“ pri pokuse o používanie predného fotoaparátu. V prípade skúšky na smartfóne HP Elite x3 sme zase nemohli zachytiť žiadnu snímku pomocou hlavného fotoaparátu. Napriek tomu aplikácia stojí za skúšku, jej tvorca je totiž aktívny a nedostatky by mal časom odstrániť.

24.04.2017

+