MojWindows

Hra Halo Wars vyšla ešte v roku 2009 exkluzívne pre konzolu Xbox 360 ako posledný kúsok vývojárskeho štúdia Ensemble Studios, ktoré stálo za dodnes obľúbenými stratégiami Age of Empires.

Napriek tomu, že prvá stratégia zasadená do univerza Halo bola prirodzene zjednodušená pre konzolové ovládanie, išlo o oslavovaný pokus priniesť RTS žáner novému publiku na konzole Xbox.

Pôvodná verzia Halo Wars sa s príchodom druhého pokračovania Halo Wars 2 dočkala špeciálnej edície Halo Wars: Definitive Edition, ktorá okrem vylepšenej grafickej stránky priniesla aj podporu pre ovládanie pomocou klávesnice a myši ako aj integrovanie prvkov iniciatívy Xbox Play Anywhere.

Momentálne je ale „remastrovaná“ verzia dostupná len ako súčasť balíka Halo Wars 2 Ultimate Edition a samostatne sa tak nedá zakúpiť. No táto situácia by sa podľa dostupných informácií mala v dohľadnej dobe zmeniť.

halo-wars-steam-2

Do obehu sa dostali snímky zachytávajúce verziu hry Halo Wars určenú pre distribúciu pomocou obchodu Steam. O tom, že informácie sú správne navyše informoval s odvolaním na vlastné zdroje aj známy portál WindowsCentral. Po spustení predaja cez Steam by sme sa hra navyše mohla objaviť v samostatnom predaji aj v obchode Windows Store.

halo-wars-steam

S prihliadnutím na to, že predaje cez Windows Store už viac-menej dosiahli svoje maximum pôsobí rozšírenie potencionálnej zákazníckej základne ako logický krok. Microsoft pritom už niekoľko svojich titulov prostredníctvom Steamu ponúka. Dlhú dobu ide napríklad o vyššie spomínanú stratégiu Age of Empires, no nedávno sa pripojili aj novinky ako akčná sci-fi hra Quantum Break alebo zombie masaker Dead Rising 4.

Zdroj: WindowsCentral

27.03.2017

+