MojWindows

Po hernej konferencii E3 sa šéf Xbox divízie Phil Spencer vyjadril aj k narastajúcim obavám z konkurenčného boja Microsoftu a Steamu. V rozhovore službu Steam neváhal označiť za kritickú časť úspechu herného segmentu na systémoch Windows. Dokonca informoval o plánovanej spolupráci a všetky obavy tak rozptýlil. Budúca spolupráca mala spočívať v tom, že hry pripravované pod záštitou divízie Microsoft Studios budú ponúkané nielen cez Windows Store, ale už aj cez Steam. Pre celú hernú komunitu to bola veľmi potešujúca správa.

Najnovšie sa ukazuje, že nakoniec nepôjde len o nadchádzajúce tituly. Svoje miesto na Steame dostanú dokonca aj niektoré už publikované hry. Podľa dostupných informácií bude práve prvou lastovičkou vydarená akčná sci-fi hra Quantum Break, ktorú sme mali možnosť vyskúšať. Okrem platformy Steam bude predávaná aj v kamenných herných predajniach.

Fyzická verzia plná bonusov a koniec PC exkluzivity pre Windows 10

V kamenných predajniach na hráčov čaká edícia s názvom Quantum Break: Timeless Collector’s Edition. Tá bude obsahovať 5 inštalačných DVD, Blu-Ray a knihu s bonusmi z produkčného zákulisia, soundtrack, 2 plagáty a manuál. Rovnako ako v prípade digitálneho predaja cez Steam, má aj fyzická verzia stanovenú odporúčanú predajnú cenu 39.99€. Došlo aj k zníženiu ceny v obchode Windows Store. Tam sa Quantum Break dá aktuálne zakúpiť za 39,69€. Oficiálny začiatok predaja Quantum Break: Timeless Collector’s Edition aj digitálnej licencie cez Steam je stanovený na 14. septembra.

Vďaka dohode si tak Quantum Break bude môcť vychutnať podstatne viac hráčov. Hoci verzia pre Windows 10 vyžaduje DirectX 12, nová edícia si vystačí len s DirectX 11. To znamená, že hra bude bez problémov bežať aj na systémoch Windows 7 a Windows 8.

Quantum Break

10.08.2016

+