MojWindows

Windows 10 sa s príchodom aktualizácie Creators Update dočká množstva vylepšení, či už jasne viditeľných alebo tých takpovediac skrytých pod povrchom. Jednou zo zmien, ktorú ocení asi väčšina používateľov, je väčšia kontrola nad systémovými aktualizáciami zo strany používateľa. Microsoft pripravované zmeny priblížil pomocou svojho oficiálneho blogu. Celkovo sa zmeny sústredia na snahu eliminovať situácie, kedy po stiahnutí aktualizácie dôjde k neočakávanému reštartovaniu systému a následnej inštalácii.

Systém bude obsahovať viacero nových možností ako rýchlo naplánovať, prípadne posunúť inštaláciu systémových aktualizácií. Jednou z nich je funkcia „snooze“. V momente, kedy je aktualizácia pripravená na inštaláciu, dôjde k zobrazeniu upozornenia. Používateľ tu môže vybrať z troch možností. Reštartovať okamžite, vybrať iný čas pre inštaláciu alebo inštaláciu posunúť kliknutím na tlačidlo „Snooze“, pomocou ktorého dôjde k odloženiu inštalácie o tri dni.

Windows 10 Aktualizacie

Zároveň dôjde k rozšíreniu rozsahu funkcie „Čas aktívneho používania“, ktorá počas zvoleného časového okna zabraňuje tomu, aby sa systém reštartoval a začal inštalovať aktualizácie. Pôvodný 12-hodinový rozsah bude rozšírený až na 18 hodín. Poslednou ohlásenou zmenou je pridanie novej ikony do služby Windows Update, ktorá na prvý pohľad používateľovi povie, či systém obsahuje najnovšie aktualizácie, alebo čaká na nejakú inštaláciu.

Windows 10 Aktualizacie 2

Zdroj: Microsoft

02.03.2017

+