MojWindows

Aplikácia Sticky Notes alebo Rýchle poznámky pre Windows 10, ktorá je dôležitou súčasťou ponuky Windows Ink, dostala aktualizáciu na verziu 1.6.2. Pokiaľ aplikáciu nepoznáte, umožňuje na pracovnú plochu umiestňovať digitálnu verziu papierikov pre písanie krátkych poznámok a pripomienok.

Aplikácia je prepojená aj na digitálnu asistentku Cortana, ktorá dodatočne rozširuje jej možnosti. V našich končinách to ale chýba, preto sa dá používať akurát tak na jednoduché značenie poznámok, čo je škoda. Dobré je pripomenúť aj to, že aplikácia je súčasťou operačného systému Windows už od doby Windows 7. Pre Windows 10 akurát prešla čiastočnou modernizáciou.

Aktualizácie sa dočkala konkrétne UWP verzia aplikácie, ktorá bola navrhnutá s dôrazom na použitie pre Windows Ink. Nainštalovať novú verziu môžete klasicky cez Windows Store. Podľa našich skúseností ju ale nájdete len na produkčnom zostavení 14393. Pokusy o jej vyhľadanie a inštaláciu na testovacom zostavení z programu Windows Insider dopadli neúspešne.

Náš tip
Sticky Notes – ako si poznačiť dôležité termíny a informácie priamo na plochu

Nová aktualizácia priniesla do aplikácie nasledovné vylepšenia:

  • Možnosť vytvárať novú poznámku priamo z panela úloh cez vyskakovaciu ponuku, ktorá sa zobrazuje po kliknutí pravým tlačidlom myšky.
  • Písmo Segoi UI Emoji bolo zmenená na Segoe UI, kvôli podpore nových emotikonov ako ¯_(ツ)_/¯..
  • Opravené problémy s nechceným pohybom textu pri zmene veľkosti poznámky.
  • Drobné zmeny v používateľskom rozhraní.
  • Optimalizácia aplikácie pre rýchlejšie spúšťanie.

windows-ink-2

16.02.2017

+