MojWindows

Microsoft mal pôvodne k 26. marcu tohto roka ukončiť podporu pre prvú vydanú verziu Windows 10 (verzia 1507). Od jej vydania totiž uplynulo 18 mesiacov, čo je minimálna doba sľúbenej podpory, no k dispozícii sú navyše tri rôzne verzie systému – 1507, 1511 a 1607. Plánované je súčasne podporovať vždy len dve najnovšie verzie Windows 10, a preto musí byť podpora pre jednu z nich ukončená.

To znamená, že systém v danej verzii už nebude dostávať žiadne aktualizácie a bude náchylnejší na rôzne komplikácie. Bežný používateľ v drvivej väčšine prípadov používa vždy najnovšiu verziu systému, teda momentálne verziu 1607 s nainštalovanou Výročnou aktualizáciou. Preto sa ho táto situácia prakticky ani nemusí dotýkať. O niečo iné je to v prípade firiem, ktoré majú pri inštalácii aktualizácií väčšiu slobodu a ešte na novšiu verziu systému neprešli.

Na to, aby si všetky potrebné náležitosti dali do poriadku teraz budú mať o dva mesiace viac. Microsoft prostredníctvom svojho technického blogu oznámil, že podporu pre verziu 1507 predlžuje až do mája tohto roka. Bezpečnostné a opravné aktualizácie tak bude dostávať o ďalšie dva mesiace dlhšie.

Zdroj: Microsoft

16.02.2017

+