MojWindows

Populárna sociálna sieť Instagram si pre používateľov pripravila veľkú novinku, ktorá patrila medzi tie najžiadanejšie. Ide o takzvané carousel albumy, ktoré umožňujú do jedného príspevku pridať až 10 fotografií alebo videí.

Funguje to tak, že používateľ bude pri nahrávaní obsahu do svojho profilu vidieť ikonu pre prechod k výberu viacerých fotiek a videí. Na tú klikne a následne už len označuje, čo všetko chce pridať. Upravovať pritom bude môcť poradie, pridávať filtre a podobne. Pri úprave fotiek je navyše možné zvoliť použitie úpravy rovno pre celý album.

Po nahraní sa album zobrazuje ako klasický príspevok, no po jeho rozkliknutí je možné posúvaním doprava a doľava prehliadať všetky fotografie v albume. To, že v skutočnosti ide o galériu znázorňujú aj modré bodky pod otvorenou fotografiou.

Nová funkcia je ako prvá sprístupnená pre platformy Android a iOS, no ako býva zvykom, časom si cestu určite nájde aj na počítače a smartfóny s Windows 10. Keďže vývojári univerzálnu aplikáciu Instagram pre Windows 10 aktualizujú celkom pravidelne, albumy by sme mohli vidieť už v najbližších týždňoch.

23.02.2017

+