MojWindows

Microsoft neustále pracuje na vylepšovaní svojho prehliadača Microsoft Edge, ktorý uviedol ako súčasť operačného systému Windows 10. Okrem toho, že chce vyhovieť požiadavkám používateľov, musí tak robiť aj kvôli tomu, aby si prehliadač zachoval konkurencieschopnosť. Nedávno tak napríklad pribudla podpora nového kompresného algoritmu Brotli, ktorý konkurenčné prehliadače obsahovali už dlhšiu dobu.

O rôzne novinky a úspechy sa Microsoft rovnako ako ostatné spoločnosti, rád pochváli prostredníctvom oficiálneho blogu alebo sociálnych sietí. O tom, že nie vždy to vypáli presne podľa plánov sa ale presvedčil pred pár dňami na sociálnej sieti Twitter. V testovacom zostavení 14997 vylepšil prehliadač Edge o živý náhľad otvorených kariet s webovými stránkami, s čím sa hneď pochválil na spomínanej sociálnej sieti.

Problémom však bolo to, že Edge v príspevku označil ako jediný prehliadač, ktorý disponuje pripínaním kariet a ich živým náhľadom, čo jednoducho nebolo pravdou. Rovnakou funkcionalitou totiž disponujú aj prehliadače Opera a Vivaldi. Ich tvorcovia preto neostali chladnými a na zverejnené tvrdenie okamžite reagovali.

Zatiaľ čo Opera sa do Microsoftu oprela trošku sarkasticky, Vivaldi ho privítal do klubu. V konečnom dôsledku je dobré vidieť, že zdravá rivalita naďalej pokračuje, čo tvorcov motivuje k pridávaniu nových funkcií a neustálemu napredovaniu prehliadačov. Práve to najviac ocenia koncoví používatelia.

02.01.2017

+