MojWindows

Očakávaná MOBA hra Gigantic prešla počas tohto roka viacerými uzatvorenými beta testami, no od minulého týždňa je na vyskúšanie konečne dostupná všetkým záujemcom. Stiahnuť sa dá priamo prostredníctvom obchodu Windows Store pre Windows 10 a konzolu Xbox One. Počas otvoreného beta testovania si hráči budú môcť prostredníctvom týždennej ponuky postupne vyskúšať všetkých 16 hrdinov a 3 dostupné mapy.

Hra je postavená na princípe dvoch súperiacich tímov zložených z rozličných hrdinov, ktorí zápasia o kontrolu nad herným bojiskom. Každý z hrdinov má pritom unikátny herný štýl a pozíciu v tíme. Za svoj výkon počas bojov je odmeňovaný získavaním nových úrovní, s čím je spojené vylepšovanie jednotlivých schopností.

Najdôležitejším aspektom boja je stret obrovských monštier – Guardianov. Každý tím má pritom prideleného svojho Guardiana, ktorého musí chrániť pred nájazdom nepriateľov. Tím však môže útočiť až keď zabíjaním nepriateľských hrdinov, ničením podporných jednotiek a zbieraním orbov získa potrebnú silu. Vďaka tomu majú hrdinovia ťahajúci za slabší koniec dostatok času pripraviť sa na potrebnú obranu. Rovnako ako v ostatných MOBA hrách je teda pre výhru kľúčová spolupráca jednotlivých členov tímu. Pre nových hráčov a začiatočníkov je k dispozícii aj sprievodný tutoriál. Počas neho budú oboznámení so všetkými prvkami hry.

Gigantic patrí do kategórie takzvaných free-to-play hier, kedy je všetok hlavný obsah dostupný bezplatne, no hráči si môžu dokupovať rôzne modely a balíčky hrdinov. Hra podporuje cross play, čo znamená, že hráči na počítačoch s Windows 10 sa postavia hráčov na Xboxe a opačne.

12.12.2016

+