MojWindows

Facebook približne pred dvomi týždňami začal s postupnou distribúciou aktualizácie pre svoju komunikačnú aplikáciu Messenger na platforme Windows 10. Tú prvýkrát uvoľnil ešte v marci vo verzii pre počítače, pričom smartfóny sa dočkali až začiatkom júna. Odvtedy aplikácia videla len hŕstku aktualizácií, a nakoľko je stále pomerne ťažkopádna a chýbajú jej niektoré funkcie, každé vylepšenie poteší.

facebook-messenger-video-call

Dnes o aktualizácii informoval na svojom blogu aj Microsoft, čo znamená, že nová verzia aplikácie by mala byť dostupná už všetkým používateľom. Medzi novinkami a vylepšeniami, ktoré prináša, svieti podpora pre hlasové a video hovory, a to dokonca s používateľmi z iných krajín a na iných platformách. K dispozícii majú byť skupinové hovory aj hovory jeden na jedného. Funkcie sú však dostupné výhradne vo verzii pre počítače.

messenger

K otázke o ich dostupnosti pre smartfóny so systémom Windows 10 Mobile sa hovorca Facebooku odmietol vyjadriť. Odôvodnil to tým, že spoločnosť sa nevyjadruje k budúcim plánom svojich produktov.

Zdroj: Microsoft

03.11.2016

+