MojWindows

Uplynulý týždeň v Atlante prebehla výročná konferencia Microsoft Ignite. Firma tu predstavila viacero noviniek, ktoré sa týkajú bezpečnosti, umelej inteligencie, cloudových platforiem, ale aj nových zdrojov informácií pre firemný segment a profesionálov. Pokiaľ vás zaujíma, čo sa v týchto sférach deje, a aké sú najaktuálnejšie témy, či technologické výzvy, prinášame vám toto zhrnutie toho najdôležitejšieho, čo odznelo.

Zákazníci Windows 10 Enterprise budúci rok získajú funkciu Windows Defender Application Guard. Po jej nasadení bude Microsoft Edge obsahovať novú virtualizačnú vrstvu, pomocou ktorej sú lepšie chránené dáta ako prihlasovacie údaje a heslá.

Windows Defender Advanced Threat Protection (WDATP) a Office 365 ATP sú odteraz prepojené. Profesionáli tak dokážu ľahšie, efektívnejšie a rýchlejšie identifikovať a reagovať na hrozby naprieč platformami Windows 10 a Office 365.

Office 365 Threat Intelligence je nové rozšírenie bezpečnosti v Office 365, ktoré poskytuje upozornenia a informácie o pôvode útokov v rámci existujúceho systému SIEM. Používateľovi tak umožňuje zvoliť dynamické riešenia v závislosti od konkrétnej hrozby.

Office 365 Advanced Threat Protection sa rozšíri aj na Word, Excel, PowerPoint, SharePoint Online a OneDrive for Business. Pribudnú aj nové bezpečnostné funkcie pre e-mailovú komunikáciu. Konkrétne pôjde o lepšie skenovanie obsahu príloh a identifikáciu odkazov na škodlivý softvér v reálnom čase.

Office 365 získa nové cloudom poháňané schopnosti umelej inteligencie. Vo Worde a Outlooku bude využitím Microsoft Graph jednoduchšie zlúčenie obsahu z existujúcich dokumentov. Quickstarter pre PowerPoint a Sway prináša náčrt spracovania všetkých možných tém, vrátane textu a obrázkov, ktorý poslúži ako inšpirácia pri vytváraní vlastnej prezentácie. Nová tabuľka v Exceli – Mapy, umožňuje geografické dáta pretvárať do detailných vizualizácií.

Outlook pre iOS a Android je už plne poháňaný službou Microsoft Cloud pre Office 365 u komerčných používateľov s natívnou podporou Exchange Online, takže žiadne údaje v schránkach nie sú načítavané mimo Office 365 prostredia, a tým pádom Microsoft garantuje rovnaké bezpečnostné štandardy.

Microsoft MyAnalytics (predtým Delve Analytics) je služba v Office 365, ktorá pomáha ľuďom pochopiť, ako efektívne trávia čas v práci. Nové možnosti prinášajú členom tímov a ich lídrom informácie, ktoré im pomôžu zefektívniť spoluprácu v rámci tímu.

Windows Server 2016 bude všeobecne dostupný v októbri, IT profesionálom poskytne nové vrstvy bezpečnostných prvkov a inovácie inšpirované Azure infraštruktúrou a cloudovými aplikáciami. Microsoft a Docker Inc. rozširujú svoje partnerstvo, aby vytvorili Commercially Supported Docker Engine dostupný pre zákazníkov Windows Server 2016 zadarmo. Medzi novinkami sa objavili aj Windows Server Containers a Nano Server, ktoré vývojárom uľahčujú vyvíjať aplikácie novej generácie. Rýchlejšia implementácia a kompatibilita so súčasnou infraštruktúrou sú ich hlavnými prednosťami.

Microsoft Technical Community je nová online komunita, ktorá spája IT profesionálov a odborníkov na témy a oblasti, ktorým sa venuje Microsoft. Slúži na výmenu skúseností, budovanie kontaktov a zdieľanie príkladov využitia služieb a produktov Microsoftu.

Microsoft IT Pro Career Center a Microsoft IT Pro Cloud Essentials sú teraz k dispozícii v 25 jazykoch na 40 trhoch. Kariérne centrum poskytuje bezplatné odborné poradenstvo o kariére v oblasti cloudu a IT Pro Cloud Essentials poskytuje ročné predplatné na cloudové služby, podporu a certifikáciu zadarmo.

04.10.2016

+