MojWindows

Spoločnosť Dell potvrdila, že čoskoro uvedie vynovené verzie svojho populárneho notebooku XPS 13. Nové modely budú vybavené procesormi Intel siedmej generácie Kaby Lake, ako aj batériou s podstatne väčšou výdržou –  v prípade FHD obrazovky má dosahovať až 22 hodín! Niekoľko podrobností o nových XPS 13 uniklo už pred pár dňami, a tak sa Dell rozhodla reagovať a oficiálne ich potvrdiť.

Potvrdené boli informácie o ponuke modelov vo viacerých konfiguráciách. Na výber bude zo 4 až 16 GB operačnej pamäte, 128 GB až 1 TB SSD a procesorov Intel Core i3, i5 alebo i7, architektúry Kaby Lake. 13,3-palcová obrazovka bude k dispozícii s rozlíšením QHD+ a FHD. V oboch prípadoch však pôjde o technológiu InfinityEdge, kedy sú rámčeky obrazovky takmer neviditeľné.

Čo sa týka ďalších parametrov, nájdeme tu grafiku Intel HD Graphics 620 a 60 WHr batériu, ktorá model s  FHD obrazovkou dokáže napájať až 22-hodín. V prípade modelu s QHD+ obrazovkou má ísť o skromnejších 13-hodín. Vylepšeniami prešla aj sieťová karta. Tentokrát bol osadený model Wireless-AC 1535 od spoločnosti Killer.

Dell svoje novinky neskromne označuje za najmenšie 13-palcové notebooky na svete. Vytvorené majú byť kombináciou materiálov hliníka, uhlíkových vlákien a odolného ochranného skla Gorilla Glass. Nová generácia Dell XPS 13 sa má v predaji objaviť od 4. októbra za cenu začínajúcu na 799 dolároch. Podobnú cenu v € môžeme očakávať aj u nás.

dell-xps-13

Zdroj: Dell

19.09.2016

+