MojWindows

Microsoft v najnovších bezdrôtových ovládačoch Xbox One pridal podporu pre Bluetooth, vďaka čomu je ich možné ľahko spárovať aj s počítačmi. No majitelia starších verzií sa stále musia spoliehať na pripojenie pomocou kábla alebo špeciálneho USB adaptéra. Nová technológia Xbox Wireless má ale túto situáciu v nových počítačoch vyriešiť.

Navrhnutá je tak, aby umožňovala pripojenie ľubovoľného Xbox príslušenstva priamo s počítačom bez nutnosti použiť káble alebo dodatočné adaptéry. Prvým zariadením, ktoré obsahuje Xbox Wireless je Lenovo Ideacentre Y710 Cube. Microsoft a Lenovo úzko spolupracovali na tom, aby sa im podarilo adaptér zabudovať priamo do tela tohto malého počítača. Zatiaľ tak ide v podstate o prvú praktickú ukážku konceptu, ktorý sa podľa Microsoftu stane bežnou súčasťou počítačov.

Xbox Wireless

Bezdrôtové ovládače pre konzolu Xbox One využívajú na komunikáciu špeciálny protokol a preto nie je možné podporu v počítačoch pridať softvérovou cestou. V blízkej budúcnosti Microsoft plánuje s hardvérovými partnermi pracovať na integrácii Xbox Wireless priamo do základných dosiek pre počítače. Okrem toho sa spomína aj produkcia širokej škály príslušenstva s podporou Xbox Wireless. Má ísť hlavne o bezdrôtové ovládače a slúchadlá od partnerských spoločností ako Astro, HyperX, Lenovo, Mad Catz, PDP, Plantronics, Razer, SteelSeries a Turtle Beach.

Zdroj: Xbox

17.08.2016

+