MojWindows

Momentálne bežia posledné dni, počas ktorých je možné využiť bezplatný prechod na operačný systém Windows 10. A tak nie je príliš prekvapujúce, že Microsoft začína organizovať rôzne akcie, ako na inštaláciu motivovať posledných oneskorencov. Nejde ale o žiadne zobrazovanie otravných upozornení, obrazoviek alebo niečo podobné. Microsoft sa z predošlých prešľapov poučil a s pomocou marketingového oddelenia pripravil atraktívnu ponuku, ktorá ťahá zákazníkov za ním a nie opačne.

Windows 10 alebo nový notebook zadarmo

Zákazníci totiž môžu svoj notebook priniesť do kamennej predajne Microsoft Store, kde im odborný personál zdarma nainštaluje Windows 10. Ak sa mu to nepodarí v priebehu toho istého dňa, teda do konca otváračiek, majiteľ zariadenia od Microsoftu bezplatne získa úplne nový notebook Dell Inspiron 15. Microsoft si od akcie sľubuje to, že motivuje majiteľov starších zariadení, ktorí môžu mať problémy s inováciou a taktiež tých, ktorí si na ňu proste netrúfajú. Vo svoj operačný systém a schopnosti personálu verí dokonca do tej mieri, že je ochotný staviť na to nové notebooky. Akcia už teraz pritiahla obrovskú pozornosť a vyzerá to tak, že zo strany Microsoftu ide o trefu do čierneho.

Podmienky a obmedzená dostupnosť

Samozrejme, že je tu niekoľko podmienok. Ako prvé, akcia je obmedzená na jedno zariadenie na zákazníka. To navyše musí spĺňať minimálne systémové požiadavky a na predajni musí byť odovzdané do 12. hodiny. Veľmi obmedzujúca je ale skutočnosť, že akcia platí len pre USA a Kanadu. Nám tak neostáva nič iné, len dúfať, že podobné akcie sa raz dostanú aj do našich končín.

Zdroj: Microsoft

20.07.2016

+