MojWindows

Spolu s konzolou Xbox One S bol predstavený aj nový bezdrôtový Xbox ovládač vybavený upravenými gripmi pre zvýšený komfort a lepšie držanie. Vylepšený bol aj výkon vysielača, aby ponúkal spoľahlivejšie bezdrôtové pripojenie ku konzole a až dvojnásobný dosah pri použití s konzolou Xbox One S. Ovládač Xbox sa dodáva s každou konzolou Xbox One S, no bude dostupný aj samostatne za 59,99 eura. Asi najväčším jeho vylepšením pre hráčov je ale pridanie podpory Bluetooth pripojenia.

Podľa informácií, ktoré zverejnil Microsoft, ho tak bude možné pripojiť nie len k počítačom so systémom Windows 10, ale aj k Windows 10 Mobile smartfónom. Má to ale jeden háčiť, vývojári musia do svojich hier pridať podporu pre ovládanie týmto spôsobom. To by ale pri vytváraní univerzálnych aplikácií nemusel byť až taký závažný problém. Ešte na vývojárskej konferencii Build bolo načrtnuté ďalšie vylepšenie v tomto smere. Prostredníctvom Microsoft Display Dock bude možné pripojiť aj herné ovládače Xbox pre ich využitie v prostredí funkcie Continuum, no tu opäť pôjde len o káblové pripojenie.

Xbox Ovladac

Možnosť nový ovládač pripojiť bezdrôtovo s počítačom, taktiež poteší nejedného hráča. Doteraz totiž bolo potrebné zakúpiť si adaptér, prípadne ovládače pripájať pomocou microUSB-USB kábla, čo mnohých odrádzalo od jeho kúpy.

14.06.2016

+