MojWindows

Američanka Teri Goldsteinová je prvou osobou, ktorá od Microsoftu vysúdila odškodné za komplikácie spôsobené nevyžiadanou inováciou na Windows 10. Zaujímavé je to, že k situácii malo dôjsť len pár dní po vydaní operačného systému Windows 10, kedy inovácia nemala až tak „agresívnu“ podobu ako dnes.

Goldsteinová tvrdila, že jej počítač sa pokúsil stiahnuť a nainštalovať Windows 10 bez jej vedomia a samotná inštalácia dokonca zlyhala. Počítač, ktorý používala vo svojej cestovnej kancelárii sa však podľa jej tvrdení značne spomalil a opakovane padal, v dôsledku čoho bol niekoľko dní nepoužiteľný. Keď jej so situáciou nevedela pomôcť ani technická podpora softvérového giganta, rozhodla sa obrátiť na súd.

Microsoft zažalovala a požadovala finančnú kompenzáciu za ušlý zisk a náklady na nový počítač. So žalobou nakoniec uspela. Napriek tomu, že spoločnosť pochybenie zo svojej strany odmietla, vzdala sa možnosti odvolania a odškodné vo výške 10 000 dolárov zaplatila. Podľa hovorkyne Microsoftu tak spravili kvôli tomu,  aby sa vyhli ďalším nákladom na súdne pojednávania. Celá situácia však mohla dopadnúť úplne inak, keby sa Microsoft naplno angažoval.

Zdroj: Seattletimes

28.06.2016

+