MojWindows

Programátori v Microsofte sa v rámci úprav systému Windows 10 zamerali aj na zlepšenie systémovej aplikácie Obchod. A zmien je v poslednej dobe požehnane. Od prerobeného rozhrania, cez zobrazovanie systémových požiadaviek až po indikátor veľkosti aplikácie počas jej sťahovania. A po včerajšom vydaní novej Insider verzie systému si môžeme pozrieť ďalšie pripravované zmeny.

Jednou z nich, ktorá je praktická pre ľudí s viacerými diskami alebo diskovými oddielmi, je zobrazovanie ponuky, kam sa má aplikácia nainštalovať. Zatiaľ sa zobrazuje pri začatí inštalácie aplikácií a hier s veľkosťou v desiatkach gigabajtov, no pokiaľ sa Insiderom zapáči, nie je vylúčené, že bude bežnou súčasťou všetkých inštalácií cez Obchod. Aktuálne je síce možné pomocou systémových nastavení vybrať, na ktorý z diskových oddielov sú tieto inštalácie umiestnené, no pripravovaná zmena predstavuje pohodlnejšiu možnosť.

Obchod instalacia

Ďalším príjemným vylepšením je pridanie herných klipov a odkazov na živé vysielania služby Twitch. Konečne bol opravený aj problém chýbajúcich screenshotov. Tieto a ďalšie vylepšenia budú pre bežných používateľov dostupné s príchodom aktualizácie Anniversary Update.

Obchod instalacia 2

16.06.2016

+