MojWindows

V mobilnej verzii aplikácie Xbox si používatelia všimli, že pri prehliadaní informácií o hrách, ktoré vlastnia, sa im počas pripojenia ku konzole zobrazuje možnosť „Hrať z konzoly“. Podľa niektorých informácií ide o pripravovanú funkciu, ktorá umožní streamovanie hier z konzoly rovnako, ako to je v prípade PC verzie. Momentálne však táto funkcia nefunguje. Pri jej zapnutí sa síce zobrazí ovládací panel streamovania, kde je proces možné ukončiť a nastavovať, no nestane sa nič viac. Celý pokus po chvíľke skončí chybovou hláškou informujúcou o tom, že streamovanie momentálne nie je možné spustiť.  Xbox Stream

To, že sa Microsoft skutočne plánuje vybrať týmto smerom je celkom možné. Počas tohtoročnej konferencie Build 2016 informoval, že funkcia Continuum a teda aj systém Windows 10 Mobile bude podporovať herný ovládač konzoly Xbox One. Vzdialené hranie konzolových hier v režime Continuum predstavuje zaujímavú možnosť, ktorá by mohla zaujať viacero používateľov. Microsoft by pritom nebol ani priekopníkom v tejto oblasti. Spoločnosť Sony už nejaký čas umožňuje na vybraných smartfónoch Xperia vzdialene hrať hry z konzoly PlayStation 4.

Treba však počítať aj s možnosťou, že ide o obyčajnú chybu v aplikácii. Aplikácia Xbox je univerzálna pre počítače aj smartfóny a preto sa mohlo stať, že pri vývoji sa niekde stala chyba. No pokiaľ ide skutočne o pripravovanú funkciu, dozvieme sa to na blížiacej sa konferencii E3.

Zdroj: WindowsCentral

31.05.2016

+