MojWindows

V nadväznosti na konferenciu Build, ktorá sa konala minulý mesiac, Microsoft s radosťou oznamuje, že operačný systém Windows 10 sa používa už na 300 miliónoch zariadení po celom svete. Viac ako kedykoľvek predtým sa prejavuje aj výrazný nárast ľudí využívajúcich funkcie vo Windows 10, ako Microsoft Edge, hry, aplikácie a obchod Windows Store.

So zákazníckou podporou sa Windows 10 stal najrýchlejšie prijatou verziou Windows v histórii. Microsoft chce každému umožniť využívať nespočetné výhody Windows 10, preto chce povzbudiť každého, kto ešte nevyužil ponuku bezplatnej inovácie na Windows 10, aby tak urobil čo najskôr, nakoľko táto ponuka skončí 29. júla.

Bryan Roper z tímu Windows si pripravil aj video, v ktorom zhrnul 10 dôvodov, prečo inovovať na Windows 10. Zdôrazňuje že zákazníci sú so systémom najspokojnejší zo všetkých verzií Windows, ako aj fakt, že všetky ďalšie aktualizácie budú dostupné úplne zadarmo. Medzi dôvodmi prečo inovovať Roper uvádza známosť prostredia a jednoduchosť používania, dostupnosť obľúbených hier a aplikácií, vysokú bezpečnosť systému, zameranie systému na produktivitu, širokú kompatibilitu a množstvo ďalších. 

Inovácia už len za poplatok, vypnutie nástroja „Získajte Windows 10“

Po tom, ako skončí platnosť ponuky na bezplatný prechod, bude pre inováciu zo systémov Windows 7 a 8.1 nutné zakúpiť si licenciu. Zároveň dôjde k postupnému vypnutiu s časom aj odstráneniu nástroja „Získajte Windows 10“, ktorý používateľov momentálne upozorňuje na možnosť bezplatnej inovácie. Microsoft informuje, že zatiaľ úplne nedoriešil podrobnosti, no vyzerá to tak, že vypnutie by malo prebiehať postupne a nie nárazovo.

05.05.2016

+