MojWindows

Redmondský gigant v posledných hodinách nelenil a pre Insiderov, ktorí Windows 10 používajú na počítačoch aj mobiloch, si pripravil hneď viacero drobných, no potešujúcich noviniek.

Windows 10 PC build 14342 zverejnený aj pre Slow ring

Pre Insiderov zaradených v okruhu Slow ring bol dnes zverejnený Windows 10 PC build 14342. Prekvapením je, že k tomu došlo len týždeň po jeho vydaní pre Insiderov vo Fast ringu. Opatrnejší testeri sa však majú prečo tešiť, nakoľko posledný dostupný bol pre nich build 14295 ešte z konca marca. Konečne sa tak k nim dostanú funkcie ako Windows Ink, Bash, prepracované rozhranie ponuky Štart, či Centra akcií a množstvo ďalších. V príspevku na oficiálnom fóre Microsoft navyše prisľúbil, že čoskoro budú zverejnené súbory ISO.

Aktualizácia KB3158988 pre PC build 14342 

Zároveň so zverejnením najnovšej testovacej verzie systému Windows 10 pre Slow ring, došlo aj k vydaniu opravnej aktualizácie KB3158988. Tá odstraňuje viaceré problémy, ktoré sa v tejto verzii nachádzajú. Microsoft neposkytol presný zoznam zmien, no napriek tomu informoval o niektorých z nich. Má ísť o problém spôsobujúci, že  pokiaľ došlo k vypnutiu rozšírení bez ich od inštalácie, nebolo možné vypnúť prehliadač Edge a nefungovali kontextové ponuky. Opravené mali byť aj viaceré problémy, ktoré spôsobovali pád systému a zobrazenie takzvanej modrej obrazovky smrti.

Drobná aktualizácia aj pre smartfóny s buildom 14342

Pre používateľov mobilnej desiatky, ktorí sú v rámci programu Windows Insider zaradení vo Fast Ringu, je dostupná kumulatívna aktualizácia. Nesie označenie 14342.1003 a určená je teda pre nedávno vydaný build 14342. Neobsahuje žiadne nové funkcie, no zameriava sa na odstránenie chýb, na ktoré narážali viacerí používatelia. Používatelia informujú o odstránení problému s neobvykle rýchlym vybíjaním batérie, no presný zoznam opráv nebol zverejnený.

Zdroj: Microsoft

19.05.2016

+