MojWindows

Populárny prehrávač videí a hudby s názvom VLC Media Player sa dočká svojej univerzálnej Windows 10 aplikácie. Verzia pre desktopy je už v štádiu beta testovania. Prehrávač sa objaví aj na mobilnej verzií operačného systému a taktiež ho uvidíme na konzole Xbox One, či dokonca na holografickom počítači HoloLens.

Artists

Najnovšia verzia tohto prehrávača je v podstate aktualizovaná verzia projektu z operačného systému Windows 8. Funkcionalitou sa teda budú do veľkej miery podobať. Aplikácia však má údajne dostávať aktualizácie každý týždeň, takže o lepší výkon, či viac vlastností nebude núdza. Xbox verziu aplikácie si dokonca môžete vyskúšať na svojej konzole už teraz pokiaľ si stiahnete kód a zapnete si Developer Mode.

vlc_album

Vývojársky tím dokonca spomenul, že pracuje na verzií pre Internet vecí, ktorá by mohla premeniť napr. Raspberry počítač na plnokrvné multimediálne centrum. Zatiaľ nie je presne stanovený dátum uvedenia univerzálnej Windows aplikácie VLC prehrávača do obchodu s aplikáciami, no vývojári spolupracujú so spoločnosťou Microsoft na tom, aby sa tak stalo hneď po uvedení letnej aktualizácie Windows 10 Anniversary.

Zdroj: neowin

20.04.2016

+