MojWindows

Čínska spoločnosť PiPO je priekopníkom, čo sa týka počítačových technológií. Začiatkom roka totiž ako prvá predstavila tablet, ktorý bežal pod operačným systémom Windows 10 Mobile. Teraz si prichystala ďalšiu zaujímavú novinku, ktorú môžete vidieť na obrázkoch. Áno zariadenie vyzerá ako prenosná klávesnica, no nie je tomu tak.

pipo-kb1-02

Ide o mini-počítač, ktorý disponuje operačným systémom Windows 10 a zobral na seba formu klávesnice. Spoločnosť dokonca vyvinula dve rôzne prevedenia v podobe modelov KB1 a KB2. KB1 bude dostupný v dvoch variantoch. Prvý bude disponovať procesorom Intel Atom x5-Z8300, operačnou pamäťou RAM s kapacitou 4 GB a interným uložiskom o veľkosti 32 GB alebo 64 GB. Lacnejší variant bude disponovať procesorom Intel Atom Z3736F alebo Z3735F a operačnou pamäťou RAM s kapacitou 2 GB. Obe verzie prídu s dvomi USB konektormi, ethernet portom, slotom pre microSD kartu, 3.5 mm jackom pre pripojenie externých slúchadiel a na záver s VGA a HDMI portom. KB1 taktiež podporuje Wi-Fi štandard 802.11ac, stereo reproduktory a disponouje vstavanou 6000 mAh batériou a touchpadom pre kontrolu kurzora.

pipo-kb2-01

Model KB2 však je zaujímavejší. Nielenže je tenší ako KB1, ale poskytuje aj lepšiu flexibilitu v prenosnosti. Napriek menšiemu telu spoločnosť PiPO do tohto zariadenia dokázala implementovať ten istý procesor Intel Atom x5-Z8300, operačnú pamäť RAM s kapacitou 4 GB a vnútorné uložisko o veľkosti 32 GB alebo 64 GB ako do väčšieho modelu KB1. Okrem toho KB2 disponuje portmi USB 2.0, 3.0, microUSB a HDMI spolu s konektivitou Wi-Fi a Bluetooth a vstavanou batériou s kapacitou 2500 mAh. Kvôli menšej veľkosti ale výrobca nebol schopný do tohto modelu implementovať aj touchpad. Klasická myška ale tento problém vyrieši.

pipo-kb2-02

Model KB1 sa už v Čine začal predávať, no model KB2 sa na trh nedostane do septembra. Taktiež zatiaľ nie je známa cena ani jedného zo zariadení. Či a kedy sa tieto netradičné Windows 10 počítače dostanú aj k nám je zatiaľ neznáme. Každopádne ide o zaujímavý nápad, ktorý by určite zožal úspech u zákazníkov.

pipo-kb2-03

Zdroj: neowin

19.04.2016

+