MojWindows

V príspevku na oficiálnej stránke webového prehliadača Opera Mini sa vývojári vyjadrili k plánom na vylepšenie verzie pre Windows Phone a rovnako tak k stavu vývoja univerzálnej verzie pre Windows 10. Fanúšikov tohto prehliadača však rozhodne nepotešili.

V najbližších mesiacoch totiž neplánujú žiadnu väčšiu aktualizáciu pre platformu Windows Phone. Tímy, ktoré na tejto verzii pracovali sa aktuálne venujú aplikáciám pre platformy Android a iOS. No dúfajú, že k verzii pre Windows Phone sa im podarí vrátiť ešte tento rok. Naďalej síce budú vychádzať záplaty bezpečnostných dier a vážnych chýb, no nových funkcií sa tak skoro nedočkáme.

Čo sa týka vytvorenia univerzálnej aplikácie pre Windows 10, ani tu vývojári používateľov nepotešili. Podľa vyjadrenia nemajú k dispozícii dostatočné zdroje na to, aby sa do tohto projektu pustili. Rovnako zamietavo sa tím stojaci za prehliadačom Opera vyjadril k prekompilovaniu zdrojového kódu  aplikácie z platformy iOS na tú windowsovú pomocou dostupných nástrojov. Hoci vraj ide o skvelý spôsob pre niektoré typy aplikácií, webový prehliadač má byť príliš komplexný a nejde tak o vhodný spôsob.

Zdroj: Opera

20.04.2016

+