MojWindows

Windows 10 sa má dočkať bližšieho prepojenia so smartfónmi s Androidom. Konkrétne pôjde o zobrazovanie a správu notifikácií o prijatých správach, zmeškaných hovoroch a ďalších podobných záležitostiach. S nimi budú používatelia môcť pracovať priamo zo svojho počítača.

Prepojenie by mala zabezpečiť synchronizácia digitálnej asistentky Cortana vo Windows 10 s tou, ktorú je do Android zariadení možné doinštalovať. Všetky notifikácie zo smartfónu budú následne zobrazované aj na počítači a okrem toho, že používateľ bude mať prehľad, jednotlivé notifikácie môže aj spravovať. Môže napríklad odpovedať na prijatú správu bez toho, aby musel vstať od počítača a siahnuť po smartfóne. Správu napíše na počítači a Cortana ju následne presunie do smartfónu, odkiaľ ju odošle. Vďaka tomuto prepojeniu  sa podstatne zvýši používateľský komfort.

Notifikácie o zmeškaných hovoroch a posielanie správ je pre Windows smartfóny dostupné už nejaký čas, no je pekné vidieť, že Microsoft túto funkcionalitu rozširuje aj na zariadenia s iným systémom. iPhone od spoločnosti Apple však bohužiaľ nebude podporovaný. Dôvodom sú vraj prísnejšie obmedzenia v systéme, ktoré neumožňujú potrebný prístup k notifikáciám.

Plánovaná funkcia bola prezentovaná na tohtoročnej vývojárskej konferencii Build, kde Microsoft chrlí jednu novinku za druhou. Dostupná by mala byť v priebehu leta v rámci aktualizácie pre Windows 10.

Zdroj: TheVerge

01.04.2016

+