MojWindows

Microsoft prešiel s operačným systémom Windows 10 na prístup „Windows ako služba“, čo znamená, že ho bude aktualizáciami neustále vylepšovať a obohacovať o nové funkcie. Nadchádzajúca aktualizácia je známa pod kódovým označením Redstone a vydaná má byť v lete. Plánované novinky zatiaľ neboli oficiálne predstavené, no s blížiacim termínom sa čoraz častejšie vynárajú informácie o tom, čo aktualizácia prinesie.

cardconcepts

Jedna z pripravovaných noviniek sa má týkať aj prepojenia Centra akcií a digitálnej asistentky Cortana. Túto dvojicu má čakať aj podstatná zmena dizajnu. Informácie priniesol portál WinBeta s odvolaním na svoje zdroje priamo v Microsofte. Na interných konceptoch pripravovanej novinky je znázornený systém samostatných kariet s tlačidlami a ďalšími prvkami pre interakciu. Notifikácie v Centre akcií sa tak stanú o niečo viac informatívnymi a prehľadnejšími. Rovnaký dizajn kariet má pritom používať aj Cortana, čím bude zdôraznené spoločné prepojenie.

actioncenterconcept.png

Okrem toho má množstvo zmien prebehnúť takpovediac „pod kapotou“. Cortana má podstatnejšie viac spolupracovať s Centrom akcií, čo sa má premietnuť na zobrazovaní potrebných informácií. Napríklad pripomienku o blížiacom sa termíne z Kalendára nezobrazí len Cortana, ale vo väčšom aj Centrum akcií. Ďalším plánom je umožniť zoskupovať a filtrovať zobrazované informácie. Napríklad informácie týkajúce sa sociálnych sietí zobrazené v jednej skupine a informácie z účtov poštového klienta v druhej, čo zlepší prehľadnosť.

Zdroj: Winbeta

30.03.2016

+