MojWindows

Microsoftu sa len necelý deň po zmätku s Bitcoinami podaril ďalší prešľap. Predčasne totiž zverejnil oficiálnu webovú stránku týkajúcu sa rozšírení pre svoj prehliadač Microsoft Edge. Rovnaká situácia sa pritom odohrala ešte minulý rok v decembri.

Okrem iného bol na stránke zverejnený aj zoznam troch pilotných rozšírení. Microsoft Translator, Mouse Gestures, Reddit Enhancement Suite. Zvolením tlačidla Download dôjde k stiahnutiu klasického .exe súboru, pomocou ktorého sa rozšírenie následne nainštaluje. Táto metóda ručnej inštalácie bude podľa všetkého dostupná len počas testovacej fázy.

Rozsirenia

Po oficiálnom predstavení rozšírení bude inštalácia uľahčená a prebiehať bude pomocou obchodu Windows Store. Stránka prezentovala aj to, ako bude v prehliadači vyzerať lišta s rozšíreniami. Po otvorení rozšírenej ponuky sa zobrazí ponuka, kde sú vedľa seba zobrazené ikony jednotlivých rozšírení. Po kliknutí na niektorú z nich sa otvoria nastavenia týkajúce sa daného rozšírenia.

Extension bar

Microsoft však promptne zareagoval a stránku medzičasom komplete stiahol z obehu. Oficiálne predstavenie rozšírení tak už klope na dvere.

15.03.2016

+