MojWindows

Živé dlaždice sú funkciou, s ktorou Microsoft pracuje už roky. Oceňujú ich hlavne majitelia zariadení s dotykovou obrazovkou. No od svojej premiéry v operačnom systéme Windows 10 sa nedočkali žiadneho podstatného vylepšenia. Hoci najnovší operačný systém Windows 10 mal pôvodne obsahovať interaktívne živé dlaždice,  zatiaľ sa ich nedočkal. Situácia by sa ale čoskoro mohla zmeniť.

Na vývojárskej konferencii Build 2016 je vyčlenený priestor aj pre prezentáciu o budúcnosti živých dlaždíc a notifikácií. Microsoft sa pritom nechal počuť, že používatelia sa môžu tešiť na dve prekvapenia, ktoré patria medzi tie najžiadanejšie. Jedným z nich by mohli byť práve interaktívne živé dlaždice. Koniec-koncov ich koncept vývojári načrtli a demonštrovali už niekoľkokrát. Môžu tak byť pripravení implementovať ich v nadchádzajúcej aktualizácii – Redstone.

Interaktívne dlaždice sa od tých, ktoré sú dostupné momentálne, líšia novými vlastnosťami. Vďaka nim je napríklad možné pristupovať k vybranému obsahu. Namiesto toho, aby používateľ musel spustiť mailového klienta, prehľad prijatých správ sa mu zobrazuje priamo v dlaždici. Odtiaľ môže rovno aj odpovedať. Rozkliknutím dlaždice hudobného prehrávača by zase napríklad mohol vybrať požadovanú skladbu.

Zdroj: TheVerge

27.03.2016

+