MojWindows

Neexistuje nič také ako dostatočné množstvo záloh dát na vašom zariadení. Ak môžete urobiť zálohu na zálohu, urobte to a hneď. Operačný systém Windows totiž poskytuje používateľovi nástroj na vytvorenie obrazu systému, ktorý sa veľmi ľahko používa. Napriek tomu častokrát dostanem otázku „Ako si viem svoje dáta zálohovať?“. Preto si ukážeme jednoduchý tip ako svoje dáta ochrániť práve ich zálohou na externé médiá.

Windows 10 za najlepšiu cenu


Na začiatok klikneme pravým tlačidlom na myške na tlačidlo Štart a následne zvolíme možnosť Ovládací panel (Control Panel).

ovladaci

V ňom následne zvolíme ponuku Systém a zabezpečenie.

system

V ďalšom okne si nájdeme a zvolíme ponuku História súborov.

historia

V ďalšom okne vľavo dole klikneme na odkaz s názvom Záloha obrazu systému.

zaloha

Následne sa nám otvorí okno pre zálohovanie a obnovu, kde vľavo hore zvolíme odkaz Vytvorenie obrazu systému.

vytvorenie

Teraz nám systém ponúkne tri možnosti zálohovania. Na externý pevný disk, DVD disk alebo sieťové uložisko. My sme zvolili externý pevný disk.

kam

Po výbere svojho média klikneme na tlačidlo Ďalej. V ďalšom okne sa nám zobrazí umiestnenie zálohy, kapacita, ktorú vyžaduje na disku a jednotky, ktoré sa budú zálohovať. Spustíme teda zálohovanie.

spustenie

Trvanie zálohovania záleží na veľkosti zálohy. Môže to byť od 5 minúť do 2 hodín. Počas tohto procesu môžete používať svoje zariadenie normálne.

samotna zaloha

Zálohovanie môžeme kedykoľvek zastaviť. Po vytvorení zálohy je potrebné uchovať médium v bezpečí.

Windows 10 za najlepšiu cenu

21.03.2016

+