MojWindows

Windows Store od uvedenia operačného systému Windows 10 v lete 2015 zaznamenal veľké množstvo návštev práve so spomínaného OS. Do nedávna sa vyšplhali nad hranicu 3 miliárd, čo je za zhruba pol roka veľmi slušné číslo.

Počas tohto obdobia boli pod drobnohľadom aj rôzne kategórie aplikácií a hier vo Windows Store. Sledovalo sa totiž, z ktorých kategórií si používatelia najviac vyberajú a taktiež ktoré typy aplikácií a hier najviac sťahujú. Pre názornú demonštráciu môžeme vybrať graf kategórií za mesiace október až december 2015.

downloadsbycategoryAko je z grafu jasne čitateľné, hry si počínali najlepšie zo všetkých a získali vyše 30 percent všetkých stiahnutí. Zaujímavý pohľad sa naskytne aj pri bližšom preskúmaní grafu typov hier, ktoré používatelia s obľubou sťahovali do svojich zariadení.

downloadsbygamesubcategoryNajobľúbenejšie hry spadali do podkategórie akčné a dobrodružné, pretože ako je vidieť získali takmer 30 percent všetkých stiahnutí za obdobie október až december. Ďalšou veľmi dôležitou vecou na pochopenie je, ktoré kategórie majú najvyšší pomer stiahnutí na aplikáciu, pretože zatiaľ čo hry sú najčastejšie sťahovanou kategóriou, navigácie a mapy majú viac stiahnutí na dostupnú aplikáciu.

totalopportunityTo isté platí aj o podkategóriách hier, ktoré majú najviac stiahnutí na dostupné aplikácie. V tomto prípade sa na prvom mieste umiestnili závodné a letecké hry.

totaloppgamessubcategoryVšetky tieto informácie sú veľmi užitočné pre vývojárov aplikácií a hier, pretože potom vedia odhadnúť aký typ aplikácie, či hry sa oplatí vytvoriť, pretože je po ňom práve v konkrétnom období najväčší dopyt zo strany používateľa. Pre zaujímavosť si ukážeme aj graf všetkých platobných transakcií na každom väčšom trhu sveta.

paidtransactionsbymarketZ koláčového grafu je jednoznačne viditeľné, že najviac platobných transakcií prišlo práve z USA, čo je aj pochopiteľné, keď zoberieme do úvahy, že je to krajina odkiaľ pochádza Microsoft. Nakoniec si ukážeme počet stiahnutých aplikácií podľa toho v akom jazyku sa vyskytujú. Jazyk je totiž veľmi dôležitý kľúč, na základe ktorého sa používatelia rozhodujú, či si danú aplikáciu/hru stiahnu alebo nie. Ako už možno aj tušíte, aplikácie v angličtine mali najväčšie zastúpenie stiahnutí.

topdownloadsbylanguage

Zdroj: blog.windows

05.02.2016

+