MojWindows

Hoci aplikácie vytvorené pre Windows 8.1 spravidla fungujú aj na najnovšom prírastku rodiny operačných systémov Windows, niekedy používatelia narážajú na problémy s rozložením rozhrania alebo neplynulým chodom aplikácie. Možno aj tieto problémy motivovali Microsoft, aby do svojho obchodu s aplikáciami pridal drobnú novinku, ktorá by mala používateľom uľahčiť život.

Jednotlivé aplikácie do Windows Obchodu pritom môžu pridávať priamo vývojári. Tie následne prejdú kontrolou na prítomnosť škodlivého kódu, prípadne iných bezpečnostných závad. Windows Obchod ale okrem ochrany používateľa poskytuje aj komfort pri inštalácii aplikácií a hier. Nainštalovať sa dajú jednoducho jedným kliknutím.

Po drobnej aktualizácii dokonca pribudol indikátor, ktorý signalizuje, ktorá aplikácia bola vytvorená s využitím UWP platformy a teda špecificky pre Windows 10. Používatelia tak vďaka informácii „Vytvorené pre Windows 10“ budú okamžite vedieť, či aplikácia funguje bez najmenších problémov na najnovšom operačnom systéme od Microsoftu. Drobná, ale zato veľmi šikovná novinka.

Windows 10 Store

12.02.2016

+