MojWindows

Zatiaľ nepotvrdená správa tvrdí, že Microsoft v mobilnej verzii systému Windows 10 plánuje podstatne vylepšiť funkciu Continuum. Informácie priniesol nemecký portál WinFuture, ktorý sa odvoláva na svoj zdroj – nemenovaného veľkého výrobcu zariadení. Samotný Microsoft sa k tejto téme zatiaľ nevyjadril, no  štandardne to ani nezvykne robiť. Informácie ale treba brať s nadhľadom.

Zmeny by mala priniesť očakávaná aktualizácia s označením Redstone, ktorá bude dostupná pre mobilnú aj desktopovú verziu systému. Pri prepojení smartfónov pomocou Display Docku údajne pribudne podpora pre ovládanie systému pomocou dotykových obrazoviek. Ďalším vylepšením má byť podpora vyššieho rozlíšenia na pripojených obrazovkách. Konkrétne by malo ísť o rozlíšenie 2048×1080 pixelov. Aktuálne Continuum pritom podporuje maximálne rozlíšenie pripojenej obrazovky 1920 x 1080 pixelov. Hoci v praxi ide len o skutočne drobný posun, každé zlepšenie poteší.

Okrem toho majú pribudnúť aj lepšie nastavenia kvality obrazu a Microsoft má popracovať aj na kvalite bezdrôtového prenosu obrazu. Aktualizácia Redstone by sa podľa dostupných informácií mala objaviť niekedy v lete tohto roku.

Zdroj: Myce

18.02.2016

+