MojWindows

Šéf Microsoftu Satya Nadella na vývojárskej konferencii dotNet odpoveďou na otázku o dostupnosti univerzálnych aplikácií pre Xbox One potvrdil, že sa objavia už čoskoro. Konzola získala možnosť spúšťať vybrané Windows 10 aplikácie v rámci veľkej minuloročnej aktualizácie, ktorá priniesla rozhranie NXOE. Istú dobu po sprístupnení rozhrania bola dostupná aj digitálna asistentka Cortana, tá však bola následne odstránená a jej oficiálny príchod bol naplánovaný na tento rok.

Otázku, ako budú aplikácie implementované, Nadella nekomentoval. Praktické možnosti sú dve. Buď dôjde k plnej integrácii aplikácie Windows 10 Store, alebo pôjde len o doplnenie súčasného obchodu s aplikáciami. V každom prípade, skutočnosť, že aplikácie k hráčom dorazia už onedlho by mohla motivovať nezávislých vývojárov Windows aplikácií, ktorí doteraz nemohli aplikácie dostať na konzolu Xbox One.

Hráči by tak čoskoro mohli získať prístup k aplikáciám ako Office Mobile, VLC, Twitter a podobne priamo cez svoju konzolu. Šéf Xbox divízie Phil Spencer prednedávnom ľudí dokonca uistil, že vývojári pracujú na podpore pre ovládanie pomocou myši a klávesnice, čo by prácu s niektorými aplikáciami mohlo podstatne uľahčiť. Plná podpora univerzálnych Windows aplikácií by Microsoftu mohla taktiež pomôcť na konzolovom bojovom poli, kde zápasí s rivalom PlayStation 4.

spencer-mouse

Zdroj: Microsoft Insider

25.02.2016

+