MojWindows

Približne pred dvomi týždňami zverejnila pobočka Microsoft Lumia Mexiko informácie o tom, že práve dnes bude veľký deň D, kedy dôjde k vydaniu finálnej verzie mobilného Windows 10 pre staršie Lumie. Tieto informácie však odvtedy Microsoft nijak nepotvrdil a aktuálne informácie o internom testovaní ďalšej kumulatívnej aktualizácie naznačujú, že k ničomu takému v skutočnosti nedôjde. Aký bol teda dôvod stojaci za zverejnením danej informácie nie je jasné. Podobné prípady sa však opakovali už niekoľkokrát v minulosti.

Informácie pochádzajúce z oficiálnych účtov na sociálnych sieťach, ktoré spravujú zamestnanci, tak nemožno brať ako dôveryhodný zdroj. Rozdielnym prípadom je samozrejme, ak informácie pochádzajú priamo z účtov zástupcov spoločnosti Microsoft, ktorí ich zverejňujú pod svojim menom. Oficiálne informácie pochádzajúce priamo od hovorcov Microsoftu sú také, že systém bude dostupný začiatkom roka 2016. V našom ponímaní by tak malo ísť o prvý štvrťrok a tento termín sa tak pomaly blíži ku koncu, no Microsoft môže mať na situáciu iný pohľad.

Ako bolo spomenuté v úvode momentálne prechádza interným testovaním Windows 10 Mobile build 10586.122, ktorý by mal pre súčasných Insiderov doraziť niekedy v priebehu tohto týždňa. Ak teda pôjde všetko podľa plánov. Podľa dostupných informácií neprinesie žiadne nové funkcie. Opäť sa tak môžeme tešiť len na opravy chýb a úpravy systému „pod kapotou“.

screens122

Zdroj: winbeta

29.02.2016

+