MojWindows

V poslednej dobe sa na internete objavilo množstvo rôznych obrázkov nadchádzajúceho smartfónu, Lumia 650, od spoločnosti Microsoft, aj keď softvérový gigant zatiaľ toto zariadenie oficiálne nepredstavil. K tomu by malo dojsť už tento mesiac.

lumia-650-leaked-render-1

Hoci sme nedávno informovali o tom, že v susednej Českej republike sa už toto zariadenie objavilo v predpredaji aj s kompletnými špecifikáciami na stránke alza.cz, prešľap internetový obchod okamžite zistil a stiahol túto ponuku. Lumia 650 má byť vybavená 5-palcovou  IPS obrazovkou s rozlíšením 1280x 720 pixelov, ktorú chráni odolné sklo Gorilla Glass 3. Hnacím motorom je procesor Qualcomm Snapdragon 210 s frekvenciou 1.1 GHz, ktorý dopĺňa operačná pamäť RAM s kapacitou 1 GB a interným úložiskom s kapacitou 8 GB. To je možné rozšíriť pomocou pamäťových kariet o ďalších 128 GB. Hlavný fotoaparát ponúkne rozlíšenie 8 Mpx a LED blesk. Predný fotoaparát má rozlíšenie 5 Mpx. O napájanie sa stará pomerne slabá batéria s kapacitou 2000 mAh. Nechýba podpora LTE sietí a pripojenia BlueTooth. Operačným systémom bude samozrejme už nový Windows 10 Mobile.

lumia-650-render-2

Upozorňujeme, že všetky špecifikácie sú neoficiálne a môžu sa v konečnom dôsledku zmeniť. Cenu, dostupnosť a finálne špecifikácie by sme sa mali dozvedieť 15. februára. Avšak upozorňujeme, že dátum uvedenia Lumie 650 sa opäť môže zmeniť, keďže dátum už bol 2 krát odložený na poslednú chvíľu kvôli softvérovým nedostatkom.

Zdroj: windowscentral

05.02.2016

+