MojWindows

Informácie o tom, že spoločnosť HP pripravuje svoj vlastný smartfón so systémom Windows 10 Mobile sa na svetlo sveta dostali na konci minulého roka. Vtedy niesol ešte označenie HP Falcon a hovorilo sa, že svojho predstavenia sa dočká na Svetovom mobilnom kongrese. Tieto informácie sa teraz ukázali ako správne. Spoločnosť HP však upustila od pôvodného názvu Falcon a svoj nový smartfón na trh uvedie pod názvom HP Elite X3. Portálu Tech2 sa podarilo dostať zariadenie do rúk a zverejnil nielen jeho reálne fotografie, ale aj hardvérové špecifikácie. A musíme povedať, že HP-čko sa do toho poriadne oprelo.

HP Elite X3

Smartfón je vybavený 6-palcovým QuadHD (2560×1440) displejom, najnovším procesorom Qualcomm Snapdragon 820, 4 GB operačnej pamäte a vnútorným úložiskom s kapacitou 32 GB. Disponuje dvojicou fotoaparátov, pričom hlavný má rozlíšenie 16 megapixelov a predný „selfie“ 8 megapixelov. Ďalej obsahuje USB port štandardu C, Qi technológiu bezdrôtového nabíjania, skener dúhovky pre funkciu Windows Hello, skener odtlačkov prsta a podporuje funkciu Continuum.

hp-elite-x3-02

Aby to nebolo málo, má byť vode a prachu odolný a ako bonus má spĺňať aj vojenský štandard MIL-STD-810, ktorý zaručuje odolnosť proti pádom z výšky do jedného metra. Ak sa tieto špecifikácie potvrdia, pôjde o najvýkonnejší smartfón so systémom Windows 10 Mobile na trhu, čo sa určite premietne na jeho cene.

Zdroj: WMPU, Tech2

18.02.2016

+