MojWindows

Ak používate bezpečnostné riešenia spoločnosti Eset a počas dnešného dňa Vám bol zablokovaný prístup na doteraz známu a bezproblémovú stránku s upozornením, že obsahuje potencionálne nebezpečný obsah, nie ste sami. Po najnovšej aktualizácií hlásia aplikácie spoločnosti Eset na množstve webových stránok bezpečnostné upozornenie na nebezpečný obsah, konkrétne trójskeho koňa. Ide však o falošný poplach, ktorý spôsobuje nesprávne vyhodnocovanie JavaScriptov ako škodlivých. Počas nášho dnešného surfovania sme doposiaľ narazili na dve rôzne upozornenia.

ESET

Spoločnosť Eset bola na túto skutočnosť upozornená na svojich oficiálnych fórach, ako aj Facebooku a momentálne usilovne pracuje na náprave vzniknutej situácie. O vyjadrenie sme požiadali aj slovenské zastúpenie spoločnosti Eset. O situácii nás informovala Zuzana Hošalová, hovorkyňa spoločnosti Eset:

„Dnes predpoludním vydal ESET aktualizáciu, ktorá obsahuje chybu v podobe falošného poplachu zobrazovaného pri návšteve webov, ktoré obsahujú niektoré treťostranné skripty. Problém riešime s najvyššou prioritou. Riešením bude vydanie novej aktualizácie vírusovej databázy, na čom aktuálne prioritne pracujeme. Momentálne ide o otázku niekoľkých minút, zákazníkom bude čoskoro aktualizovaný produkt o aktualizáciu 13103. Zákazníci, ktorí si nemôžu dovoliť čakať, môžu v našich produktoch využiť možnosť rollbacku aktualizácií. Návod nájdu napríklad tu: http://help.eset.com/ess/9/sk-SK/index.html?idh_config_update_advanced.htm„.

Eset 2

Aktualizácia:

Eset sa do toho skutočne oprel a približne o 12:30 došlo k zverejneniu spomínanej aktualizácie, ktorá problém s falošným poplachom vyriešila. Pokiaľ nechcete čakať na automatické aktualizovanie, môžete program aktualizovať ručne.

„Aktualizácia 13103 je už distribuovaná zákazníkom. Rieši problém falošného poplachu predchádzajúcej aktualizácie. Zákazníkom sa samozrejme za vzniknuté problémy ospravedlňujeme.“

Eset Aktualizacia

 

 

 

29.02.2016

+