MojWindows

Natívna aplikácia na modelovanie 3D objektov s názvom 3D Builder obdržala na operačný systém Windows 10 aktualizáciu. Bola navrhnutá spoločnosťou Microsoft za účelom umožnenia každému používateľovi vytvoriť ľubovoľný virtuálny 3D objekt, ktorý si následne môže vytlačiť na 3D tlačiarni. Samozrejme 3D tlačiareň nie je najlacnejšie zariadenie, no pre rôznych dizajnérov môže 3D Builder veľmi nápomocný.

Pokiaľ nemáte žiadne dizajnérske schopnosti, aplikácia dokáže objekty aj vyčistiť a opraviť.  Dokonca môžete naskenovať aj svoje vlastné telo pomocou vlastnosti 3D scan. Toto je však možné len s využitím dodatočnej aplikácie 3D Scan, ktorá využíva senzor Kinect. Aplikácia prešla poslednou veľkou aktualizáciou pred rokom. Nová aktualizácia priniesla opravu chýb a prepracovanie 3D scan funkcie. Teraz totiž môže importovať obrázky z webkamery alebo iných zdrojov. Dokonca aplikácia umožňuje pridanie základne do nerovných objektov.

Pôvodne bol 3D Builder dostupný na obchode s aplikáciami krátko po tom ako sa na trh dostal operačný systém Windows 8.1. Teraz už je dokonca predinštalovaný na každom notebooku, či desktope, ktorý disponuje operačným systémom Windows 10.

16.02.2016

+