MojWindows

V poslednej dobe sa veľa vecí točí práve okolo nasledujúcej veľkej aktualizácie operačného systému Windows 10 s názvom Redstone. Vznikajú aj rôzne dohady, čo asi by tak mohla táto aktualizácia používateľom priniesť. Je zrejmé, že sa dočkáme množstva opravených chýb. Ďalšia špekulácia tiež hovorí o interaktívnych dlaždiciach.

Interaktívne dlaždice v podstate vyzerajú rovnako ako tie, na ktoré sme boli zvyknutý vo Windows 8.1. Majú však ďalšie vlastnosti. Dokažeme ich totiž rozkliknúť a tým pádom zobraziž podrobnejší obsah danej dlaždice. Predstavme si to ako dlaždicu elektronickej pošty. Vieme si ju rozkliknúť a ona nám zobrazí v zoradenom zozname všetky emaily, ktoré máme uložene vo svojej schránke. Každý si taktiež vieme okamžite zobraziť.

To isté platí aj o prehrávaní hudby. Vieme si rozkliknúť dlaždicu tejto aplikácie a následne okamžite vybrať skladbu, ktorú si chceme vypočuť. Vývoj týchto interaktívnych dlaždíc sa síce skôr zamerá na mobilnú platformu, pretože Štart menu vo Windows 10 sa vrátilo do podoby, ktorú zastávalo v operačnom systéme Windows 7. Avšak používateľ si ho teraz dokáže zväčšiť alebo zmenšiť a prispôsobiť si ho tak svojím potrebám, takže interaktívne dlaždice nie sú úplne zbytočné.

Keďže Redstone predstavuje prvú veľkú aktualizáciu pre Windows 10, nebolo by zlé keby so sebou priniesol aj interaktívne dlaždice, na ktoré množstvo používateľov dlho čaká.

Zdroj: neowin

26.01.2016

+