MojWindows

Len deň po tom, ako Microsoft vydal aktualizáciu pre bežných používateľov systému Windows 10, sa novej verzie systému dočkali aj Insideri zaradení v takzvanom Fast Ringu. Ide o druhú verziu systému zverejnenú z vývojárskej vetvy označenej Redstone, no rovnako ako tá prvá, neprináša žiadne viditeľné zmeny ani nové funkcie. Túto skutočnosť objasňuje Gabriel Aul, ktorý zastrešuje celý program Windows Insider.

Vývojári sa sústredili na štrukturálne vylepšenia OneCore, čo je jadro systému zdieľané naprieč rôznymi zariadeniami. Došlo k upraveniu vnútornej štruktúry zdrojového kódu, ako aj k ďalším zmenám za účelom jeho optimalizovania pre pridávanie nových funkcií a vylepšení. Aul sa nechal počuť, že kým sa objavia poznateľné zmeny, potrvá to ešte niekoľko buildov .

V builde 11099 vypichol vyriešenie problému, ktorý spôsoboval, že sa nezobrazovalo dialógové okno pri kopírovaní alebo odstraňovaní súborov.

Medzi známe chyby buildu 11099 patrí:

Prihlasovanie na zariadenia s využitím softvéru Citrix XenDestop nie je plne funkčné. Pre Insiderov, ktorí ho používajú je odporúčané tento build neinštalovať.

Aplikácie, ktoré využívajú Adobe Flash môžu byť hneď po spustení predčasne ukončené s chybou. Toto sa týka hlavne niektorých verzií Skype, QQ, WebChat a podobne. Internet Explorer ani Microsoft Edge nie sú touto chybou postihnuté.

11099

Zdroj: Microsoft

14.01.2016

+