MojWindows

Mnohí z nás v dnešnej dobe využívajú na rôznych platformách chat aplikácie ako napr. Messenger, WhatsApp alebo Skype. Zatiaľ čo tieto aplikácie sa za posledné roky stali medzi používateľmi veľmi obľúbené, pretože ponúkajú tzv. „real-time“ komunikáciu, tradičné SMS správy, dá sa povedať, upadli do zabudnutia.

To sa však onedlho má zmeniť, aspoň na platforme Windows 10 Mobile, do ktorej bude implementovaný SMS chat. Bude fungovať ako klasická SMS komunikácia s konkrétnym kontaktom, ktorý má používateľ uložený v telefóne. Rozdiel bude spočívať v tom, že používateľ na druhom konci bude okamžite vidieť, či mu niekto píše správu. V chate sa totiž objaví klasický indikátor  napr.“Peter is typing“ ako poznáme z Messengengeru, či Skype.

Hlavnou výhodou tohto chatu je, že používateľ nepotrebuje sťahovať akúkoľvek aplikáciu do svojho zariadenia, aby mohol napísať niekomu zo svojích kontaktov správu. V podstate je to normálna SMS komunikácia ibaže každý má možnosť vidieť, kedy mu ten druhý odpisuje. Je tu samozrejme jeden problém.

sms chat

Nové smartfóny by túto novú funkciu mali podporovať automaticky, no tie staršie nemusia byť kompatibilné, a preto túto podporu jedine môžu získať cey firmware aktualizáciu. Funkcionalitu SMS chatu si môžete pozrieť v ilustračnom videu nižšie.

Zdroj: neowin

27.01.2016

+