MojWindows

Najnovší Windows 10 Mobile build s označením 10586.63 má podľa ohlasov od Insiderov v sebe zabudovanú nepríjemnú chybu, ktorá je spojená so zálohovaním správ a spôsobuje nadmerné využívanie mobilných dát.

Používatelia si totiž začali všímať, že v priebehu niekoľkých dní im mobilné dáta vyskočili na kapacitu takmer 1 GB. Microsoft síce zatiaľ neurobil oficiálne stanovisko ohľadom tohto problému, no je si evidentne vedomý chyby, ktorá používateľov postihla. Ako protiopartrenie používatelia môžu vypnúť históriu správ a ich synchronizáciu nasledovným spôsobom:

messaging-sync-disable

V prvom rade teda treba prejsť do menu Nastavenia -> Systém -> Správy a následne vypnúť Históriu a synchronizovanie správ medzi zariadeniami.  V prípade kontroly, či vaše dáta nie sú neobvykle vysoké je potrebné urobiť nasledovné kroky:

  1. Nastavenia (Settings)
  2. Sieť a Wi-Fi (Network & Wireless)
  3. Usage details (Podrobnosti využitia)
  4. Skontrolovať Messaging alebo System, pokiaľ bude vykazovať nadmerne vysoké hodnoty je potrebné vypnúť History & Sync ako je znázornené vyššie

Samozrejme všetci používatelia, ktorí si na svoje zariadenia nainštalujú najnovšie buildy vedia o rizikách a chybách, ktoré by mohli nové verzie priniesť.

 

Zdroj: windowscentral

27.01.2016

+