MojWindows

Microsoft podľa dostupných informácií plánuje používateľom zariadení so systémom Windows 10 uľahčiť prístup k mobilnému vysokorýchlostnému internetu. K tomuto účelu poslúži vlastná SIM karta, na ktorej softvérový gigant momentálne pracuje.

Prebiehať to bude s využitím aplikácie Mobilné dáta, ktorá zariadeniam so systémom Windows 10 umožní pripojenie k dátovým sieťam operátorov bez akýchkoľvek záväzkov. Jednorazovo si kupujete určité množstvo dát na čas, ktorý je pre daný balík stanovený. Samotná aplikácia už bola publikovaná v Obchode Windows a práve vďaka tomu na povrch vyplávali informácie o SIM karte. Aplikácia je totiž navrhnutá špecificky pre Windows 10 a pre svoje fungovanie potrebuje Microsoft SIM kartu.

Mobilne dáta

Mobilné dátové balíky budú síce predávané cez Obchod Windows, no Microsoft informuje, že dáta je možné používať iba v zariadení, z ktorého boli zakúpené. Nebudú tak viazané na konkrétne používateľské Microsoft konto. Na internet sa užívatelia budú môcť pripojiť odvšadiaľ, kde je k dispozícii sieťové pokrytie mobilných operátorov.

Momentálne však nie je jasné, pre ktoré všetky trhy budú dátové balíky dostupné ani ich presná cena. Microsoft v sprievodnom dokumente informuje o plánovanej dostupnosti pre Francúzsko,  Spojené kráľovstvo a Spojené štáty, časom by však mohol pokryť aj ostatné krajiny. Balík neobsahuje roaming, ak teda vycestujete do inej krajiny a skúsite balík použiť tam, nebude fungovať.

Zdroj: TheVerge, Microsoft – Platené mobilné dátové balíky

08.01.2016

+