MojWindows

Microsoft Lumia 950 XL figuruje na našom trhu od začiatku decembra 2015. V našej redakcii sme mali tú možnosť toto zariadenie odtestovať a naše dojmy z tejto najnovšej vlajkovej lode od spoločnosti Microsoft môžete nájsť na našom portáli TU.

Čo sme však pri našom testovaní Microsoft Lumie 950 XL nevyskúšali bol práve scratch test, ktorý by zahŕňal skúšku odolnosti displeja, zadného krytu, či ochranného skla fotoaparátu. V nasledujúcom videu bude práve takýto scratch test vykonaný a my sme zvedaví ako si s ním Lumia 950 XL poradí.

Z videa vyplynulo, že Lumia 950 XL má veľmi dobre chránený displej pomocou skla Corning Gorilla Glass 4, pretože je veľmi ťažké ho poškodiť. S podobným výsledkom vyviazlo aj ochranné sklo fotoaparátu. Na druhej strane sklamaním bol práve zadný plastový kryt, ktorý veľmi ľahko podľahol akýmkoľvek škrabancom. Avšak tento záver sa dal očakávať. Upokojucúce však je, že kryt je vymeniteľný, takže prípadné škrabance nemusia byť až takou hroznou správou.

Autor videa pochválil zariadenie aj pri burn teste, v ktorom priložil zapaľovač k displeju a sledoval, čo sa bude diať. Nedošlo však k jeho poškodeniu a ako autor sám spomenul, pri iných zariadeniach došlo k nenapraviteľnému poškodeniu. Lumia 950 XL dokonca z väčšej časti odolala aj nepríjemnému ohýbaniu. Nejaká škoda nastala, no zariadenie zachránila robustná batéria, ktorá zabránila väčším problémom.

Video taktiež odhalilo aj lož spoločnosti Microsoft, ktorá sa pri predstavovaní zariadenia vyjadrila, že bude disponovať tekutým chladením. Vo vnútri sa síce nachádzala medená rúrka, ktorá mala zabezpečiť lepšie chladenie smartfónu, no pri bližšom preskúmaní autor videa zistil, že v jej útrobách žiadna tekutina nie je.

V konečnom dôsledku sme teda zistili, že Lumia 950 XL v scratch teste dopadla veľmi dobre, aj keď sme na záver zistili, že Microsoft klamal o jednej vlastnosti, ktorou mal smartfón disponovať a nebola v ňom zabudovaná.

Zdroj: winbeta

19.01.2016

+