MojWindows

Spoločnosť HTC predstavila niekoľko smartfónov so systémom Windows Phone 8. Jeden z nich bol označený Windows Phone 8X, pričom išlo o vlajkovú loď so systémom Windows Phone 8 svojho času. Smartfón postupom časom dostal aj oficiálnu aktualizáciu na Windows Phone 8.1, čo jeho majiteľom dodalo nádej, že sa dočkajú aj aktualizácie na najnovší Windows 10 Mobile. Aktuálne však prichádza ľadová sprcha.

Spoločnosť HTC pomocou svojho oficiálneho účtu na sociálnej sieti Twitter oznámila, že žiadnu ďalšiu aktualizáciu pre tento smartfón neplánuje.

HTC

Ani majitelia ďalšieho Windows Phone 8.1 smartfónu – HTC 8S, nemajú viac šťastia. Disponuje vnútorným úložiskom s kapacitou len 4GB, čo znamená, že nespĺňa požiadavky pre systém Windows 10 Mobile. Existujúce zariadenia potrebujú pre aktualizáciu na Windows 10 Mobile minimálne 8 GB úložisko.

Jediný smartfón spoločnosti HTC, ktorý dostane aktualizáciu na Windows 10 Mobile je One M8 for Windows. Potvrdila to priamo spoločnosť HTC, rovnako cez sociálnu sieť Twitter.

Momentálne nie je jasné, či HTC uvedie ďalší smartfón so systémom Windows 10 Mobile. Ešte v apríli minulého roka totiž oznámila, že na príprave nového smartfónu úzko spolupracuje s Microsoftom, no odvtedy neposkytla žiadne ďalšie informácie.

Zdroj: WMPU, neowin

13.01.2016

+