MojWindows

Minulý týždeň vyšla nová aktualizácia pre systém Windows 10 Mobile, ktorá posunula verziu systému na 10856.29. Počas víkendu bola najskôr sprístupnená členom programu Windows Insider a pár dní na to aj majiteľom smartfónov Lumia 550, 950 a 950XL so systémom Windows 10 Mobile, ktorí v programe zaradení neboli. Aktualizácia priniesla niekoľko drobných opráv, celkovo zlepšila výkonnosť systému a pre väčšinu užívateľov prebehla bezproblémovo. Na problémy s aktualizáciou však narazila časť majitelov smartfónov Lumia 950 a 950XL.

Prvotné sťažnosti informovali o tom, že smartfóny aktualizáciu vôbec nevidia a preto ju teda nie je možné nainštalovať. S postupom času sa však začalo ozývať čoraz viac užívateľov, ktorí narážali na sériu ďalších problémov. Pri pokuse o inštaláciu sa objavovali nesprávne systémové notifikácie o nedostatočnom priestore, kvôli čomu nemohla pokračovať alebo sa aktualizácia zasekla na 0%, odkiaľ sa už v niektorých prípadoch nepohla. Pomocou oficiálneho fóra s technickou podporou sa ozvali stovky užívateľov.

Microsoft síce potvrdil, že je so situáciou oboznámený a pracuje na odhalení možnej príčiny problémov, avšak ani po týždni nedosiahol žiaden pokrok. Najnovšie informoval, že došlo k rozhodn utiu aktualizáciu dočasne odstrániť z verejných aktualizačných serverov, kým celú situáciu nevyrieši. Zdôraznil však, že užívatelia, ktorí aktualizáciu už majú nainštalovanú nebudú týmto krokom nijak zasiahnutí a v budúcnosti budú normálne dostávať ďalšie aktualizácie.

Zdroj: Microsoft

15.12.2015

+