MojWindows

Nešpecifikované percento majiteľov najnovších smartfónov Lumia 950 a 950XL naráža na problém pri snahe o aktualizáciu systému. Problémová aktualizácia bola vydaná ešte minulý piatok, no pre Lumiu 550, 950 a 950XL, ktoré nie sú zaradené do Insider programu sa dostala do obehu až dnes. Na oficiálnej stránke technickej podpory Microsoftu sa ale množia správy od užívateľov, ktorí píšu, že ich smartfóny najnovšiu aktualizáciu jednoducho nevidia.

Spoločnosť Microsoft potvrdila, že s problémom je oboznámená a pracuje na odhalení možnej príčiny, ktorá na teraz ostáva záhadou. Problém sa týka iba modelov série 950 a 950XL, pričom podľa zverejnených informácií sa nenachádza na strane Microsoftu a neexistuje tak logický dôvod prečo smartfóny danú aktualizáciu nedostávajú. Microsoft v snahe čo najrýchlejšie vzniknutú situáciu vyriešiť, aktívne komunikuje s viacerými užívateľmi, ktorých sa problém týka.

Možným východiskom zo situácie je vykonanie obnovy na výrobné nastavenia, no užívatelia tak prídu o všetky dáta a zo strany Microsoftu sa momentálne odporúča počkať na jednoduchšie a hlavne menej deštruktívne riešenie.

Zdroj: winbeta

09.12.2015

+